Att välja rätt kulör inför ommålning

En dag står det klart för en att huset eller lägenheten måste målas om. Det är ett stort projekt som kräver noggrann planering och i många fall även en kostnadsberäkning. Har man redan tagit hänsyn till den tråkiga delen med vad det kommer att kosta så återstår det en trevligare fråga att ta ställning till. Vilken färg ska man välja? För bästa möjliga resultat vill man givetvis välja den rätta färgskalan. Ett nymålat hem ser alltid fräscht ut då tumregeln är att välja så ljusa färger som möjligt oavsett om det handlar om fasadmålning eller inomhusmålning. Den vita färgen blir aldrig omodern och brukar stå emot trenderna som härskar för stunden. Att välja rätt kulör kan kännas tufft. Lugn, det finns hjälp att få. 

En färghandläggare kan hjälpa till

Står man inför valet att pricka in den rätta färgen för ens ommålning kan man lätt bli förvirrad av alla tillgängliga nyanser och valmöjligheter som erbjuds. En erfaren färgkonsult kan vara räddaren i nöden. En professionell färghandläggare kan avgöra färgtypen som ditt hus är målat med och därmed ge tips och råd om den passande färgskalan. Ska man måla om lägenheten så fungerar färgkonsulten som en kunnig rådgivare angående vilka nyanser och kontraster som skulle passa just din bostad. 

Bättre att anlita ett proffs än att göra jobbet själv

Att rådfråga en färghandläggare inför valet av rätt färg vid ommålning är ett måste om man vill pricka in bostadens rätta färg. Vill man även få ett hållbart slutresultat så bör man även anlita en professionell hantverkare att utföra själva målningen åt en. Följ gärna färgexpertens råd men tänk även på tumregeln – de ljusa färgerna ger alltid ett fräscht intryck och står mot trendernas ombytligheter. Vill du ha en nyans som du inte tröttnar på i första taget bör du välja just en ljus sådan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *