En ommålning av kan höja bostadsvärdet rejält

Äger du en bostad vill du med all säkerhet hålla den både vacker och värdefull. Det kan kännas som en svår kombination men det finns ett enkelt tips som kan hålla en bostad så inbjudande som möjligt. En ommålning kan skapa en synlig förbättring samtidigt som den höjer bostadsvärdet rejält. En av de största fördelarna är att ommålningen är en investering som kan hålla i många år och behålla bostadens eleganta utseende för en lång period framåt.

Psykologieffekten

Varför skulle en ommålning av bostaden spela så stor roll? Svaret grundas i vår psykologi och beteendemönster. Det är allmänt känt att ens första intryck spelar väldigt stor roll. När man tittar på en lägenhet för första gången brukar man ställa sig frågan: Ser bostaden fräsch ut? Kan jag tänka mig att bo här? Om svaret på de funderingarna är ”Ja” så kommer man med stor sannolikhet försöka att köpa den omtyckta bostaden. Det handlar om beteendemönster och viljan att ha något man tycker om. Att titta på en färskmålad lägenhet ger utan tvekan ett utmärkt första intryck, ett intryck som sedan kan leda till ett inköp. Och när vi säger att en sådan investering även kan höja totalvärdet menar vi att det är mycket lättare att öka bostadens helhetspris när man visar upp en fräsch och nymålad lägenhet.

Välj professionell hjälp

Även om målning kan kännas som en enkel uppgift och något som man bör kunna göra själv är det alltid bättre att anlita en professionell hantverkare för att utföra arbetet. Tänk på att en felmålad vägg kan se ful och ”skrynklig” ut. Därför är det alltid en god idé att vända sig till en hantverkare speciellt om man tänker sälja bostaden. En fläckfri ommålning kommer att få folk att säga: ” Här kan jag tänka mig att bo”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *